برای علاقه مندان به حل جدول برخی اوقات سوالاتی در مورد ساز ها پیش می آید که ما در این مطلب برای راحتی شما به برخی از مهم ترین این سوالات در حل جدول را همراه پاسخشان پرداخته ایم:
زیرترین ساز بادی از نوع فلوت در جدول
فلوت پیکولو در واقع سر دسته زنان خواننده اپرا است. وقتی در یک آنسامبل نواخته می شود، قطعا مرکز کانون توجهات است. سازی کوچک، که یک اوکتاو بالاتر از یک «کنسرت فلوت» صدا می دهد. این بدان معناست که شما صدای یک فلوت پیکولو را اغلب بعنوان زیرترین صدای یک بند یا ارکستر می شنوید. نت هایی که برای پیکولو نوشته می شود، دقیقا همان نت های فلوت کنسرت کوک دو است و شما می توانید دقیقا همان انگشت گذاری را که برای فلوت استفاده میشود، بکار ببرید، با این تفاوت که تمامی نت ها یک اوکتاو بالاتر از فلوت کنسرتی صدا می دهند.
جنس پیکولو
فلوت های پیکولو معمولا از جنس فلز (آلیاژ نقره یا نیکل-نقره و به ندرت از طلا) یا انواع مختلفی از چوب ها ساخته می شوند. متریال چوب منجربه تولید صدایی دلپذیرتر شده و از این جنس بیشتر در ارکستر استفاده می شود.
از سازهای بادی در جدول
ساز های بادی که اغلب در حل جدول کاربرد دارند بدین صورت می باشند:ترومپت ، سرنا ، کلارینت ، توبا ، سورنا ، کرنا ، شهنای ، نرمه نای ، دوزله ، درای ، هفت بند ، نی ، شمشال ، شیپور، ساکسافون ، سازدهنی ، اکاردیون ، هارمونیا ، نیلبک ، گارمون ، ترمبس ، صور
ساز بادی زبانه دار کوچک در حل جدول |هارمونیکا
هارمونیکا از سازهای نسبتاً قدیمی و مشهور در بین مردم کشورهای مختلف ازجمله آمریکاییان، سازدهنی است. در گذشته، هارمونیکا بهعنوان یک ساز ارزانقیمت وارد کشور آمریکا شد؛ ولی اکنون با روشهای حرفهای در این کشور به آموزش و نیز نواختن آن میپردازند.امروز هارمونیکا نیز همانند دیگر انواع مختلف ساز، در سبکهای مختلفی نواخته میشود. بهطورکلی 3 سبک از آن، نام برده میشود ولی ما در اینجا به معرفی 5 سبک این ساز میپردازیم. سازدهنی کروماتیک، دیاتونیک، ترمولو، اکتاو و ارکسترا، پنج نوع هارمونیکا هستند.یا هارمونیکا، به چین برمیگردد. در حدود هزار سال پیش، سازی چوبی از نی بامبو ساخته شد که بهسرعت در آسیا، سپس اروپا و آمریکا رواج یافت و محبوب شد. پس از رواج این ساز در اروپا، اروپاییان شروع به ایجاد تغییراتی در آن کردند و در آخر سازی با نیهای فلزی متولد شد که آن را «هاله» نامیدند. این ساز با وجود معروفیت بسیار زیادی که پیدا کرد، فقط قابلیت ارائه نتهای ضربهای را داشت. برای اطلاعات بیشتر به مقاله ساز هارمونیکا مراجعه کنید.
از نواهای موسیقی ایرانی | نوا، شور، چهارگاه، ماهور،همایون
نواهای موسیقی ایرانی و سنتی در واقع به بخش های زیر تقسیم می شوند:
دستگاه شور
شاید قسمت زیادی از قطعات موسیقی ایرانی مثل تصنیف ها چهارمضراب ها و … بر اساس این دستگاه ساخته شده است،این دستگاه را میتوان یکی از بزرگترین دستگاههای موسیقی ایرانی به شمار آورد. بسیاری از ترانه های موسیقی نواحی ایران در کوک هایی معادل شور اجرا می شوند.
دستگاه سهگاه
این دستگاه را میتوان یکی از کهن ترین دستگاه های موسیقی ایرانی نامید و بنظر تبار کهن تری نسب به سایر دستگاه ها دارد.
دستگاه چهارگاه
مخصوص سحرخیزها است و به صبح تعلق دارد. قطعا شما نیز یکی از آنها را در خانهی پدربزرگ یا از رادیو شنیدهاید. پس اگر صبحها احساس خستگی و کسلی میکنید، به جای اینکه قهوه بخورید، آهنگهای ساخته شده توسط دستگاه چهارگاه را گوش دهید تا خواب از سرتان بپرد.
دستگاه همایون
معمولا انسانها یک خصیصهی مشترک دارند. وقتی ناراحت میشوند، آهنگ غمگین گوش میدهند که حالشان خرابتر شود و اشک خودشان را درمیآورند. جدا از اینکه این حرکت واقعا یک نوع خودآزاری به شمار میرود، اما آهنگهای دستگاه همایون مخصوص همین مواقع است. موقع ناراحتی آهنگهای دستگاه همایون را گوش دهید تا با اشکهایتان سیلی راه بیندازید.
دستگاه ماهور
برخلاف دستگاه همایون، آهنگهای ساخته شده در دستگاه ماهور کاملا فرح بخش و سرشار از شور زندگی هستند.آهنگهای این دستگاه حال دلتان را خوب میکنند و حسابی شما را سرحال میآورند. پس اگر برخلاف دستهی قبلی، موقع ناراحتی ترجیح میدهید سرحال شوید، به آهنگهای دستگاه ماهور گوش دهید.
دستگاه نوا
این دستگاه از لحاظ کوک شباهت زیادی به دستگاه شور دارد اما گردش های ملودی در ان تفاوت های اساسی با شور دارد. این دستگاه حالتی عرفانی و بسیار عمیق را در انسان بوجود می آورد.
دستگاه راست پنجگاه
متاسفانه آهنگهای ساخته شده توسط این دستگاه زیاد نیست. دستگاه راست پنجگاه تقریبا شبیه دستگاه ماهور است. اما مانند دستگاه شور و نوا از لحاظ جمله بندی و فرود ها و نت های ایست و شاهد تفاوت های اساسی با همدیگر دارند.
بم ترین ساز بادی فلزی
توبا (به فرانسوی و انگلیسی: tuba) از سازهای بادی برنجی است. این ساز نسبتاً جدید است و در قرن نوزدهم به مجموعه سازهای ارکستر افزوده شدهاست؛ هرچند گاهی توبا میتواند اشاره به تمام سازهای بادی برنجی بمتر از ترومبون داشته باشد.[۱] مهمترین نقشی که به این ساز در آثار موسیقی سمفونیک داده شده، در سمفونی فانتاستیک اثر هکتور برلیوز بودهاست.
بمترین ساز خانواده برنجی بوده و نت این ساز را با کلید فا خط چهارم مینویسند.«یوفونیوم» بیشتر در ارکسترهای بادی ایفای نقش میکند و جایگاه آن در یک ارکستر بادی همانند نقش ویلنسل در ارکستر سمفونیک است.
ساز بادی دهانه گشاد | شیپور
به جرات میتوان لقب مشهورترین ساز بادی و یکی از قدیمی ترین سازهای جهان را به ساز ” شیپور ” لقب داد. بسیاری از سازهای بادی جهان از جمله ساکسفون و ترومپت با بهره گیری از ساختار ساز شیپور و پیشرفته تر کردن آن ابداع و ساخته شده اند و همینطور سازهای دیگر بادی نیز با الگوگیری از این ساز به وجود آمده اند.
ساز های دو حرفی در حل جدول
ساز های دو حرفی : نی،تار،دف
ساز های سه حرفی: چنگ،طبل،عود، کرنا، سرنا، سنج، دهل، ارگ، هنگ، بربط
ساز های چند حرفی در جدول :کمانچه، ماندولین، چگور بالابان ویولون نقاره آکاردئونگیتار سه تارفلوت شیپور پیانو ویلون سل، ، دایره زنگی، ساکسیفون